Her får du en reel test af Neatsvor X650 Pro robotstøvsuger.
Den har en god sugeevne og rengør fornuftigt.
Læs med og se fordele og ulemper.
Indholdsfortegnelse
Det er der i pakken
Med i pakken får du:
- Støvtank + Vandtank
- 2 sæt fejebørster (Det ene sæt skal du montere på støvsugeren)
- Et ekstra Støvfilter
- En ekstra børste
- 2 stk klude til vask af gulvet
- Rengøringsbørste
Det er rigtig fint at der bliver leveret sliddele med “gratis”, således at ud ikke som det første skal tænke på at få reservedele til din støvsuger.
Der er forskel på de 2 fejebørster og du kan bruge dem til forskellige scenarier.
Kort fortalt skal du bruge den gule / den med børster som din primære børste, da den er bedste til støv -men har du problemer med lange hår eller hundehår, så kan du forsøge med den sorte silicone børste i stedet.
Prøv dig frem, og se hvad, der virker bedst for dig!
Installation af App / Opkobling til Wifi
Så snart du har pakket maskinen ud, skal du have koblet den på din Wifi forbindelse.
Det er som udgangspunkt ikke svært, men du skal sikre dig at du downloader den rigtige app (Tuya Smart), og sikre dig du er koblet på et 2.4Ghz netværk. Herefter er det blot at følge den manual du har fået med.
Kort version:
Du skal tænde robotten på siden, og holde “den anden” tænd knap nede i 3-5 sekunder.
Herefter skal du vælge den rette forbindelsesform i app’en:
Derefter skal du tillade atTuya Smart må bruge netværket:
Herefter er din robot klar.
Den første tur
Når robotten er installeret skal du have sat den i gang med opladning. Sæt ladestationen et sted med lidt afstand i begge sider, og placer robotten tæt på ladestationen, hvorefter du klikker på “huset”. Herefter finder robotten hjem til ladestationen:
Når robotten er ladt helt op til 100% (det kan du se i app’en), så er du klar til den første rigtige tur, hvor robotten skal lære dit hjem at kende.
Du hjælper den bedst muligt på sin første tur ved at rydde hjemmet så meget som muligt for møbler, (altså f.eks. tage spisestole op, og ting, der ikke har en fast plads på gulvet) så den kan få et “best case” kort af dit hjem.
Fremadrettet kan du sagtens “rode” lidt mere.
Når den har kørt hjemmet igennem, kører den hjem igen og danner et kort over hjemmet.
På min første tur, kunne den dog ikke finde hjem igen – men har kun skulle hjælpes denne ene gang, hvorefter den efterfølgende (med lidt besvær) godt har kunne finde hjem.
Selve app’en Tuya Smart
Her er hvad du skal indstille:
Tilpasning af kort
Når det første kort er dannet er det en god idé at tilpasse det.
Det kan du gøre i app’en, via funktionen: Værelsesredigering.
Her kan du opdele rum og navngive, så det passer til dit hjem. Personligt foretrækker jeg at dele det op i “flest mulig” rum, da det giver en mere fleksibel rengøring.
F.eks. kunne jeg godt have ladet køkket og gang være ét rum, som den selv foreslog – men i praksis fungerer det bare bedre at kunne stille ting fra gangen ud i køkket og derefter starte en rengøring af gangen hvis jeg har lyst til det.
Efter ca. 2 uger, der nulstillede app’en desværre navngivning og sugestyrken på rummene (dog ikke opdelingen). Forhåbentlig er det en enkeltstående fejl, for ellers er det irriterende at skulle opsætte ofte.
Tilpas blæserstyrke
Som udgangspunkt er blæseren sat på stille – og der er den ret støjsvag.
Min anbefaling vil dog være at du sætter den på: “Max”, under indstillinger.
På Max larmer støvsugeren selvfølgelig væsentlig mere, og batteriet holder kortere tid.
Men:
DU får den grundigste rengøring, og som oftest vil du nok ikke være hjemme når den gør rent, hvorfor det vil være min anbefaling.
Vil du hellere have den på “stille” – så gå med det, på kompromis af en lidt dårligere rengøring.
No-go zoner
Er der steder du ikke vil have den kører, (F.eks. grundet dyre tæpper, legetøj eller kæledyr) er det muligt at oprette zoner hvor den ikke kører.
Timere
Timere er en effektiv måde at sikre der bliver rengjort.
Du kan oprette flere timere med individuelle rengøringsindstillinger. Det er ret fedt, for det betyder at du f.eks kan fortælle dit barn at mandag bliver der støvsuget inde på værelset, så der skal der altså være ryddet, hvis ikke “Robert” skal spise legetøjet.
Tirsdag kan du så f.eks. tage spisestuen, hvor du lige stiller stole op, så du kan få en ekstra grundig rengøring.
Får du først sat det i system, vil du få et meget renere hjem, hvor du dybest set ikke tænker over rengøringen, da det bliver ren vane/rutine.
Har du Google Home?
Har du Google højttalere i hjemmet kan du starte og stoppe din robotstøvsuger med stemmen – efter du har tilføjet den i Google Home. Det kan være ok til at sætte den i gang inden du går ud af døren, men jeg kan ikke (på dansk) lokke den til at rengøre bestemte områder (f.eks. Ok Google – rengør køkken med robotstøvsuger).
Hvor god er Neatsvor X650 i test?
Efter jeg fik opsat det basale, så kommer den reele test af selve støvsugeren.
For:
Hvor god er den til:
- Byggekvalitet
- At rengøre
- Navigere
- Køre over dørtrin
- Klare andre forhindringer
- Nem vedligeholdelse
- Kundeservice
Byggekvalitet
X650 Pro virker solidt bygget og har et stort batteri, hvilket gør at den kan rengøre selv store hjem, uden at den skal vende retur til basen for at lade op, inden den kan fortsætte rengøringen.
Rengøringsevne
Maskinen her er en kombimaskine, der både kan støvsuge og vaske.
Min holdning er:
Støvsuger og gulvasker bør adskilles, da gulvaskeevnen (det gælder generelt for alle robotstøvsugere, så det skal ikke holdes mod maskinen her) er så ringe at det praktisk talt ikke har noget med en gulvvask at gøre.
Det svarer dybest set til at tage en fugtig klud og trække den hen af gulvet.
Og:
Så kan du ikke bruge hvilket som helst rengøringsmiddel i, så har du – som jeg – ludbehandlet gulve, der kræver en special sæbe, så er det absolut no-go at komme det i beholderen.
Når det er sagt, så har Neatsvor X650 i max indstillingen en ret stærk sugeevne, således at den fanger meget af det snavs, der er på gulvet, samt på gulvtæpper.
Den kan endda suge ting op nede mellem revner på gulvet!
Når det er sagt:
Så er jeg ikke imponeret over kant rengøringsevnen, og selvom de 2 børster burde give en mere effektiv rengøringsevne, så er det som om at det også kan skubbe ting væk fra sugeområdet.
Se bare videoen her:
Det skal ses i forhold til hvordan min “gamle” Xiaomi S50 klarer samme område:
Efter kørsel med begge robotter var der dog en tydelig forskel fra før og efter i testen:
Grundet Lidar teknologien så navigerer X650 Pro godt, og foretager rengøringen systematisk. Den bumper ikke hårdt ind i dine møbler, så du slipper for sorte mærker på møblerne.
Første gang maskinen kørte kunne den ikke finde hjem til basen, men kørte forvirrede rundt.
Lidt mærkeligt: Når nu den har styr på hele kortet, og sagtens kan rengøre rummene kronologisk på udturen.
Det samme sker hvis:
Den rammer en forhindring (f.eks. et dørtrin). Så bliver den forvirret og tror adgangen er lukket, og kan derfor ikke finde tilbage til basen.
Mit gæt er:
Har du meget lave dørtrin – eller slet ikke – så vil du ikke opleve navigationsudfordringer.
Dørtrin
Neatsvor angiver officielt en højde på 1.5-2 cm.
Mine dørtrin ligger lige omkring de 2.2 cm, og det er desværre ikke hver gang den kan køre over trinene, og i stedet sætter sig fast på trinet.
Det er intet problem hvis man er hjemme, da man bare lige kan flytte den videre – men er du taget ned og handle eller på arbejde med forventning om at hjemmet var støvsuget når du kom hjem, så skal du altså være opmærksom på hvor høje dine dørtrin er.
Neatsvor har dog ramper som du nemt kan montere – som kan gøre det nemmere for din robotstøvsuger at komme over dørtrin. Du finder ramperne her>>
Se eksempel på at den sætter sig fast i videoen her:
Andre forhindringer
De 2 sidebørster giver som udgangspunkt en bedre rengøring, men de er desværre også gode til f.eks. at løfte måtter i entreen op, så robotten efterfølgende skal kæmpe lidt med dørmåtten mens den gør rent.
Det er ikke et stort problem hos mig, men noget du skal være opmærksom på.
X650 Pro har ikke objektgenkendelse / kamera, og kan derfor som udgangspunkt ikke køre uden om mindre objekter på gulvet, ledninger eller hunde høm høm.
Det er intet problem for mig, men har du mange løse ledninger på gulvet eller legetøj, der flyder, kan det være det for dig!
Vedligeholdelse af Neatsvor X650 Pro
I det daglige er der ikke den helt store vedligeholdelse af Neatsvor X650.
Min anbefaling vil være at du rengør børsten og tømmer støvbeholderen efter ca. 2 komplette støvsugninger.
Når du tømmer støvbeholderen, rengør du også lige sidebørsterne, forfiltret og sensorer med pust, en klud eller med dine fingre. Det skal ikke være super grundigt i det daglige, men bare lige det mest nødvendige.
Ca. én gang om måneden bør du rengøre det højeffektive filter.
Min favorit metode er ved at blæse det rent med en støvblæser – men har du ikke sådanne en til rådighed (selv om det burde du!) – så kan du i stedet skylle filtret og lade det tørre helt op inden du genmonterer det (du kan også skifte mellem det og reservefiltret).
Bemærk at:
Neatsvor anbefaler ikke at det højeffektive filter vaskes. Min erfaring er at det kan du sagtens, og det kan også sagtens holde længere end de anbefalede 3 måneder hvis du blæser det regelmæssigt med støvblæseren.
Se hvordan jeg klarer vedligeholdelsen (den daglige) i videoen her:
Som du kan se, så samler der sig ret mange (pige)hår i børsten. Har du hund eller andre kæledyr vil det samme ske for dig, og her kan du overveje om det er en bedre kompromis løsning for dig at køre med den sekundære børste.
Når det er sagt:
Så få du stadig filtret hår i de to sidebørster.
Når du lige er kommet ind i det – tager det ikke mere end samlet set kun 2 minutter at rengøre din støvsuger.
Opsummering – Bør du købe Neatsvor X650 Pro?
Med Neatsvor får du en robotstøvsuger i god kvalitet, med en fornuftig rengøringsevne og sublim kundeservice hvis du får brug for det.
I min test har den lidt navigations og app udfordringer, samt lidt svært ved at håndtere større dørtrin.
Men har du små eller ingen dørtrin, vil du formentlig ikke ramme de samme udfordringer.
Skulle du bestemme dig for den, kan du købe den med 15% rabat med koden: hvilken15
Kundeservice
Én af de gode grunde til at købe Neatsvor er deres kundeservice. Du skal ikke have læst mange anmeldelser på Trustpilot for at se at de tager deres kunder og eventuelle problemer med deres produkter seriøst, så kunderne ikke bliver ladt i stikken.
Held og lykke med at få samme service hvis du køber fra f.eks. Xiaomi eller iRobot, og får problemer.
Hvordan klarer Neatsvor sig i forhold til andre robotstøvsugere
Konkurrencen og udviklingen indenfor robotstøvsugere er benhård, og der bliver konstant frigivet nye modeller.
Selv om jeg gerne ville, har jeg desværre ikke tid til at teste alle modeller.
Tager jeg en sammeligning med min efterhånden aldrende Xiaomi S50, er der fordele og ulemper ved begge maskiner – men alene grundet mine lidt højere dørtrin er jeg større fan af Xiaomi S50.
Ifølge PriceRunner er de mest populære modeller netop nu:
0 kommentarer