Hvilken håndbruser er bedst i test?

top besked

På et tidspunkt kommer du nok til erkendelsen om at kampen mod kalken på dit eksisterende brusehoved er tabt.

I mit tilfælde så bruseren således ud:

Tilkalket brusehoved

Det blev ikke bedre af at se bunden af brusestangen:

Brusestang med kalk

Ovenstående er stort set umuligt at få bugt med.

Min vurdering var i hvert fald – at det bedre kunne betale sig at betale 300 kr. for at udskifte hele pakken – og så bruge en ½ time på at skifte slange, brusestang og selve bruseren.

Store forskelle på kvaliteten

Lad det være sagt med det samme – du SKAL gå  udenom de helt billige modeller i byggemarkeder og supermarkeder. Du vil med garanti opleve et dårligere brusehoved end det, der fulgte med dit armatur da du købte det. Jeg røg selv i fælden og købte det billigste armatur til 50 kr. i et byggemarked.

Samlekvaliteten af den medfølgende slange var så dårlig at det fes ud med vand mellem pakningen og samlingen. Selve brusehovedet kom der – selv med den gamle slange – stort set ikke noget vand ud. Så det er er ikke vejen frem til en bedre badeoplevelse!

Billigt brusehoved og slange

Det røg selvsagt retur – og ind kom i stedet et Damixa Plus Sæt – til en pris på 295 kr.

Du kan læse mere om hvordan jeg monterede det længere nede i artiklen.

Lidt om standarder

Som udgangspunkt passer “alle” slanger og brusehoveder lige over. Der kan være enkelte der ikke følger standarden – men i så fald vil der oftest medfølge adaptere så du ikke selv skal finde frem til hvad du skal bruge af særligt udstyr.

Derfor:

Fokuser på at finde noget du både synes er pænt, og som har de funktioner du ønsker – herunder den rette vandmængde.

Den bedste håndbruser

Min anmeldelse er baseret på de erfaringer jeg har kunnet indsamle ud fra brugererfaringer på amazon og de enkelte danske tests der har været – hvilket har resulteret i følgende:

 

Der findes også en række sjove alternativer til de gode brusere. Blandt andet denne  LED bruser – der skifter farve afhængig af vandets temperatur. Den kræver ikke batterier, men er drevet alene af vandkraft. 

Vil du rengøre og afkalke dit eksisterende brusehoved?

Det kan sagtens være du kan “redde” dit eksisterende brusehoved. Prøv eventuelt følgende inden du bestemmer dig for at købe et nyt. Gør følgende:

  • Køb en stærk afkalker
  • Kom det i blød i et par timer
  • Rengør eventuelt det sidste med handsker og en svamp
  • Skyl det grundigt igennem inden du igen bader med det. 

Herefter burde det gerne fremstå noget pænere og med væsentlig mere vandgennemstrømning.

Sparebruser eller ej?

Mange armaturer har i dag en indbygget sparefunktion. Det er derfor lidt dobbeltkonfekt når du samtidig vælger en sparebruser, da vandbesparelsen allerede er i armaturet. Jeg foretrækker personligt at man selv justerer det – men har du børn kan det være en god idé at vælge en decideret sparebruser. Her er politiken én af de få der har testet håndbrusere og kommet frem til at de bedste valg er T-Save Curveliner eller Damixa Slate. 

Sådan skifter du din håndbruser (og slange)

Forbered dig på at der er resterende vand i slangen og at der derfor vil komme en smule vand på gulvet ved afmontering. Herefter skruer du slangen af ved armaturet og monterer herefter den nye. Husk at sætte pakninger i – de følger som regel med den nye bruser. Det lyder simpelt – og det er det! Se evt. videoen – det kan være det er nødvendigt med en skruenøgle.

Sådan skifter du din hele dit brusesæt (armatur undtaget)

Er din slange, brusestang og selve brusehovedet tilpas kalket til – er det min personlige vurdering at det bedre kan betle sig at skifte det hele. Et brusehoved koster som regel minimum 150 kr. for et brusehoved i en fornuftig kvalitet.

Her det nye brusehoved som du får med i Damixa Plus sættet:

damixa-plus-brusehoved

I sig selv ikke noget ekstraordinært – men med tre funktioner – hvor du sandsynligvis kun kommer til at bruge de 2 af dem:

Den med “almindeligt” brus – og så med kraftigt skyl gennem de 5 hoveddyser.

Selve bruseren er en anelse til den _for_ vandbesparende side efter min smag – men uanset væsentligt bedre end de gamle brusehoved, der var blevet grimt over en årrække.

Et lille “trick” til at optimere den er at der i selve bruseren sidder en lille gummiprop, der begrænser mængden af vand som der kan komme ud af brusehovedet. Den er lige til at tage op med en lille skruetrækker eller noget andet spidst.

Vandbegrænser prop i bruser

På den måde får du bedre mulighed for selv at styre via dit armatur hvor meget vand du gerne vil have igennem – når vandbegrænser dutten er fjernet.

Afmontering af den gamle brusestang

Den gamle bruser er som regel lige til at pille af. Du tager dækslerne af for oven og for neden af bruseren. Her sidder der en skrue bagved, som skal skrues ud. Herefter er hele brusestangen lige til at pille ned.

Du kan se en video af det nedenfor:

Når du afmonterer bruseren vil du – i hvert fald hvis den har siddet en årrække – opleve at der er godt med kalk og snavs bagbrusestangen – i hvert fald hvis der ikke har været brugt silikone eller noget andet, der kan dække for vandindtrængen.

Sådan ser det ud ved afmontering:

kalk og skidt ved brusesæt

Du kan godt afsætte 5 minutter med en cillit bang og svamp til at få det hele af.

Mit slutresultat ser således ud:

Engjort ved brusesæt

Montering af brusestang

Når du skal montere den nye brusestang er det så heldigt at afstanden allerede passer (620mm). Derfor skal du bare finde ud af om du vil genbruge de gamle skruer eller om du hellere vil montere med de nye skruer, der følger med brusestangen.  Se hvordan du monterer det her:

Du kan se mine før og efter billeder nedenfor.

brusesæt kalk udskiftes

Så er det bare at komme i gang!

Opsummering
Håndbruser test
Emne:
Håndbruser test
Opsummering:
Hvilke håndbrusere du absolut bør undgå samt hvordan du klarer rengøring af din eksisterende bruser
Skrevet af:
Original artikel af:
Hvilken.dk
Logo:

Relevante Artikler:

Cykelpumpe test

Cykelpumpe test

Her får du komplet guide til valg af cykelpumpe: Og: Dybdegående test af den mest solgte cykelpumpe - SKS...

eGO el-ladcykel

eGO el-ladcykel

Ladcykler kan blive for billige - og det var min oplevelse med Ego Classic Retro ladcyklen. En cykel som endte...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *