Dårlig lugt fra bilen? → Sådan kan du fjerne den!

top besked

topbesked

Der er ikke noget være end at komme ind i en bil, der lugter af mug, sved, urin, hund eller andet, fordi der har været spildt noget i sædet.

Efter at have læst utallige tips på nettet om alt fra eddike i bilen (der ikke skulle virke?) sætte et dæk i bilen, bruge diverse specialprodukter og kaffegrums besluttede jeg mig for at prøve i hvert fald én af tingene i praksis for at finde ud af hvad, der virker mod svedlugt fra bilsædet.

Svedlugten var formentlig opstået ud fra lidt for mange ture i fitness centret – uden at gå i bad først – og derefter svedig tshirt og shorts ned i sædet. Don’t do it 🙂

Fjern lugtgene ved kilden

Én ting der undrede mig en hel del ved mange af tipsene var at  der ikke var mere fokus på at finde selve kilden – men at forsøge at fortrænge det via generelle midler.

Hvis nu der er spildt en madvare eller der lugter af sved – som i mit tilfælde – så kommer det vel et specifikt sted fra?

Jeg vil derfor anbefale at du finder kilden og går til angreb der med det middel du gerne vil bruge, fremfor at forsøge at neutralisere lugten generelt via et dæk eller eddike.

Fjern problemet til lugten – overdøv den ikke

Nogle rengøringstips går på at overdøve lugten frem for at rengøre det – det vil jeg ikke anbefale.

I bedste fald forsvinder lugten midlertidigt, men ofte får du bare endnu en stank i kabinen – så min anbefaling vil være at rengøre det frem for at forsøge at overdøve det.

Hvad hvis du ikke kan lokalisere kilden eller der fortsat lugter?

Hvis du efter at have renset området, eller hvis det f.eks er en generel lugt af våd hund eller tobaksrøg, har du brug for en en Ozon renser. De findes i versioner, der der dedikeret til brug i bil og er særligt gode til at fjerne lugten af røg i bil.

Ozonrenser til bil>>

Min guide til at fjerne svedlugt i bilsæde

Her er hvad jeg har brugt:

Rodalon
100 kr, (inkl. fragt)
Klar til brug
 
 
 
Damprenser
388 kr. (inkl. fragt)
Nem at tage ud til bilen
Højt tryk
9 mundstykker
Brug den også til rengøring

Her 3 trins guide til at fjerne lugten fra bilen:

 1. Sprøjt først området med svedlugt med en relativ fornuftig mængde rodalon, således at stoffet kommer nogenlunde ind til det område, der skal rengøres / renses for den dårlige lugt. Bruger du for lidt vil det kun tage det yderste lag og lugten vil fortsat være i bilen.
 2. Tag umiddelbart derefter damprenserne og kør dampen godt ind i sædet. Damprenseren varmes op via stikkontakt – men du kan sagtens koble den fra og sprøjte i et stykke tid – før den skal “lade” igen. Damprenseren skubber Rodalonen længere ind end du kan forstøve den og samtidig med så høj en temperatur at andre bakterier dør samtidigt.
 3. Tag evt. noget køkkenrulle og tør efter med således at du får noget af Rodalonen samt det indtørrede sved ud af sædet.

Damprenser til bil

Sørg for at have en god udluftning samtidig med at du rengører bilen og lad bilen lufte ud efterfølgende – gerne i 24 timer med lidt åbne vinduer så sædet kan tørre ordentligt. I mit tilfælde var det nødvendigt at gentage processen 3 gange for at få lugten helt væk.

Har du en guide som du VED virker – så del den meget gerne 🙂

Opsummering
Sådan fjerner du dårlig lugt fra bilen
Emne:
Sådan fjerner du dårlig lugt fra bilen
Opsummering:
Den ultimative metode til at få dræbt bakterierne og dermed årsagen til lugten
Skrevet af:
Original artikel af:
Hvilken.dk
Logo:

Relevante Artikler:

Cykelpumpe test

Cykelpumpe test

Her får du komplet guide til valg af cykelpumpe: Og: Dybdegående test af den mest solgte cykelpumpe - SKS...

eGO el-ladcykel

eGO el-ladcykel

Ladcykler kan blive for billige - og det var min oplevelse med Ego Classic Retro ladcyklen. En cykel som endte...

2 Kommentarer

 1. Christian

  Kære admin,

  Min kæreste har brugt 2 forskellige bilplejecentre. Det ene mente at der var spildt noget på en måtte, og rensede den. Dagen efter var lugten tilbage. De fik bilen retur, og fandt en lille smule brunt igen. Det samme skete.. Dagen efter var lugten der.

  Vores problem, er at vi vitterlig ikke ved hvor kilden er. Det er tydeligvis ikke de 2 brune pletter de har fundet. Vores lugt er en meget blandet lugt.(jeg selv synes det lugter af dyr, hvor min kæreste mener den er mere sød i det)

  Men når jeg sætter næsen ind i sæderne eller loftet er der intet at lugte..

  Nu har vi brugt 3000.kr på ingen verden nytte..

  De siger selv at der ikke gemmer sig noget oppe i skærmkasserne..

  But what to do??

  Svar
  • admin

   Hej Christian,
   Beklager den lange svartid. Jeg har ikke noget rigtig godt bud til dig – andet ind at finde kilden. Personligt ville jeg sørge for at sprøjte alt indvendigt med rodalon og herefter bruge damprenseren. Du kan også forsøge med damprenseren alene hvis du ikke vil sprøjte alt ind i kemikalier. Måske noget UV lys kan hjælpe til at se om / hvor der er spildt noget?
   Mvh Anders

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *