Hvilken størrelse tøj til nyfødt?

top besked

topbesked

Det kan være utroligt svært at finde ud af hvilken størrelse tøj du skal give til en nyfødt baby – uanset om det er din egen eller om du skal give det som gave. Du skal være opmærksom både på størrelsen af tøjet, sæsonen og farven – som kan afhænge af kønnet. Sidst men ikke mindst skal du finde ud af hvor det er bedst at købe tøjet.

Tøjstørrelser til baby

Hvert tøjmærke er desværre en anelse forskellig i størrelsen og du kan derfor ikke altid regne med at en størrelse 56 fra ét mærke er den samme størrelse som 56 fra et andet mærke. Derfor kan det være en god idé at søge efter enten producentens egen oplysning af tøjstørrelser eller hvis du er i en fysisk butik – spørge ekspedienten til råds. Er du i USA for at købe tøj er det som regel lidt lettere – her står der hvilken alder tøjer passer til – f.eks. 6 months.
Billede der viser tøj størrelse

Nedenfor et skema, der viser generelle tøjstørrelser ud fra babyens alder.

StørrelseAlder
50Nyfødt
561-2 måneder
623-6 måneder
686-9 måneder
749-12 måneder
8012-18 måneder

Langt de fleste babyer kan når de bliver født eller inden for meget få uger passe størrelse 56. Vil du være helt sikker på ikke at købe noget, der er for stort – så kan du tage størrelse 50. Er du selv forælder – så lad være med at købe for meget i størrelse 50 og 56 – du får formentlig et hav af gaver i disse størrelser – så selvom det er fristende og spændende at kigge på tøj i tiden op til fødslen er det bedst at holde lidt igen. Er babyen meget stor (estimeret over 4.5 kg) skal du minimum have str. 56 og evt. 62.

Sæsonen / Årstiden

Husk at tænk over hvornår barnet skal fødes. Bliver barnet født om sommeren skal du måske ikke fare ud og købe en sød flyverdragt  i str. 56 – men i stedet finde noget sommertøj eller regne dig frem via tabellen ovenfor, så du måske er i størrelse 68 eller 74.

Farven på tøjet til baby

Der er som udgangspunkt 3 farver når du kigger efter tøj til babyer. Pige farver, drenge farver og de mere kønsneutrale farver. Lyserød, rød og pink er fortsat klassikere til piger og blå og til dels grøn til drenge. De mere kønsneutrale er gul, brun, grå, sort, hvid, og orange.

Hvor kan du købe tøj til nyfødt?

Der findes et hav af både online butikker og fysiske. Nogle af de mest populære er:

Opsummering
Tøjstørrelser til nyfødte
Emne:
Tøjstørrelser til nyfødte
Opsummering:
Tøjstørrelser varierer efter babyens størrelse ved fødslen
Skrevet af:
Original artikel af:
Hvilken.dk
Logo:

Relevante Artikler:

Cykelpumpe test

Cykelpumpe test

Her får du komplet guide til valg af cykelpumpe: Og: Dybdegående test af den mest solgte cykelpumpe - SKS...

eGO el-ladcykel

eGO el-ladcykel

Ladcykler kan blive for billige - og det var min oplevelse med Ego Classic Retro ladcyklen. En cykel som endte...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *