Hvilken stilladstype skal jeg vælge og fra hvilket stilladsfirma?

top besked

Skal du have malet facaden, repareret murværk eller fikset dit tag kan det være det ikke er nok med en stige. Der findes et hav af firmaer, der tilbyder stilladser inklusiv opsætning – men hvad skal du være opmærksom på, og hvem skal du vælge?

Stilladstype

Der findes mange forskellige typer af stilladser – typen du skal bruge afhænger af hvad du skal bruge den til. Udefra kan det godt virke forvirrende – men ud fra beskrivelsen nedenfor, kommer du forhåbentlig tættere på hvilken type stilladser du skal vælge.

Facadestillads – Facadestilladset er nok den mest anvendte type i danmark og bruges typisk på større ejendomme hvor der renoveres vinduer, lettere murerarbejde, malerarbejde og til dels tagarbejde.

Murerstillads – Et murerstillads skal du vælge hvis du arbejder med særligt tunge ting. Det har en høj bæreevne, men er i sagens natur tungere og dyrere at opstille.

Rullestillads – Et rullestillads kan være det mest relevante for dig. Du får en større frihed end med stige, du kan relativt let flytte det og sikkerheden er væsentligt større. Bliver det forankret i muren, kan det som regel bruges langt over 10m i højden.

Skorstensstillads – Benyttes hvis du skal arbejde i og omkring skorstenen.

Derudover findes der et hav af andre stilladser – formentlig ikke nogen du får brug for til hjemmebrug – men har du en speciel opgave så kontakt et stilladsfirma og hør ind til dine muligheder.

Udover typen af stillads er der også byggesystemet at tæke på. Det skal helst være med så få forhindringer som muligt for dig. Her skulle en modificeret type af eight plus (+8) være særligt god, da det kan sammebygge vinkelrette hjørner uden mellemrum, hvilket giver dig større sikkerhed.

Hvad siger reglerne?

Du kan læse arbejdstilsynets regler på området her: http://arbejdstilsynet.dk/da/regler/at-vejledninger-mv/tekniske-hjaelpemidler/b-3-2-opstilling-af-stilladser/b32-opstilling-af-stilladser.aspx. Det er et meget omfattende regelsæt for de stilladsfirmaer, der leverer til dig. Får du leveret udefra kan du tjekke om din leverandør overholder reglerne.

Opstiller du selv stilladset er det på eget ansvar – husk dog at hvis det skal opstilles på offentlig vej, fortov eller cykelsti skal du som regel indhente tilladelse fra din lokale kommune.

Hvem skal du vælge?

Der findes mange stilladsfirmaer i københavn og omegn. Mit råd ville være at vælge nogle, der er medlem af bygge garanti fonden, særligt stilladssektionen. Du skal sikre dig at montørerne er uddannet og selvfølgelig nærlæse den kontrakt du indgår med firmaet med henblik på ansvar i tilfælde af skader på materiel og dig selv. Er opgaven i København kan lw-stilladser.dk anbefales.

Relevante Artikler:

Punkterfri dæk til ladcykel

Punkterfri dæk til ladcykel

Hvis du nogensinde har prøvet at stå med et punkteret dæk på din ladcykel - så ved du hvor frustrerende det er...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *