Hvilken cykelstol skal jeg vælge?

top besked

 

Hvis du er som jeg vil du gerne have et solidt barnesæde til din cykel, der er bedst i test og samtidig er fornuftigt i pris. Det er ikke altid de to ting kan hænge sammen, omend den barnestol jeg fandt frem til efter lang tids søgen faktisk opfylder ovenstående krav.

SædeFordeleUlemperLink
Polisport BilbyBillig
Testvinder
Nem at afmontere
Bliver let ridset
Sikkerhedsselen kan være svær at åbne
Støder let på bagagebæreren
Køb her!
Yepp MaxiGod absorbering af stød
Relativ let
Mulighed for at låse den
Testvinder
Vær opmærksom på montering så du ikke rammer dit barns fødder / stolen
Svært at åbne sikkerhedsselen
Køb her!

Cykelstol, barnesæde eller barnestol?

Nogle kalder det for en cykelstol, andre for barnesæde eller barnestol. Kort fortalt er det ofte det samme.

Det handler om at at få et sikkert sæde foran eller bagpå cyklen, således at du kan transportere dit barn fra A til B.

Hvad er vigtigt når du vælger cykelstol?

Efter at have monteret et enkelt og afprøvet til hverdag ville jeg gå efter følgende tjekliste i ikke prioriteret orden:

Foran eller bagi?

Find ud af om du helst vil have dit barn foran, bagi eller i cykelanhænger. De fleste sæder foran er til mindre børn og børnene er mere udsat for vind og regn. Cykelsæderne bagpå er som regel mere komfortable, men giver dog ikke ligeså god mulighed for kommunikation med barnet.

Er sædet sikkert?

Brug eksempelvis testresultater fra TÆNK.  Det skal helst være sådanne at det er lidt afskærmet i sider, ryg og nakke og at der er en hvis sikkerhed for at sko/snørebånd ikke sætter sig fast i hjulet på cyklen. Uanset hvad kommer du ikke uden om en cykelhjelm, da barnet ofte vil blive siddende i selve cyklen ved et eventuelt styrt.

Sidder sædet solidt på cyklen?

Det er langt fra alle cykelstole, der sidder direkte koblet på bagagebæreren. Her kan du opleve at sædet enten rammer mod bagagebæreren og derved larmer, eller at det simpelthen svinger meget fra side til side, da fastmontering til stellet er for svagt.

Er det nemt at afmontere / genmontere?

Har du behov for at tage sædet af og på er det vigtigt at det er til at afmontere og sætte på igen uden alt for stort besvær. Nogle cykelsæder benytter sig af et kliksystem, der gør det nemt at skifte sædet mellem flere cykler, mens andre skal skrue hele systemet af for at sættes på en anden cykel eller for at fjerne det i anden forbindelse.

Hvor nemt er det at få barnet ned i?

Skal du stå og kæmpe med at få dit barn ned i sædet med justering af selen i 5 punkter, montering af fødder eller andet  – medfører det en større irritation hos dig ved brug af sædet. Det skal helst være så let og logisk som muligt – så får du brugt sædet meget mere!

Hvor meget fylder sædet?

Ærligt talt bliver det aldrig verdens kønneste gadget. Sørg for at vælge et sæde, der passer nogenlunde til den cykel du har uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Er de brugte materialer solide?

En cykelstol bliver brugt af en, der højst sandsynlig ingen sans for påpasselighed har. Det skal derfor kunne tåle nogen tæsk.

Hvordan sidder dit barn i cykelsædet?

Det er vigtigt at dit barn sidder godt i sædet. Sidder dit barn helt fastklemt vil det formentlig være hårdt at sidde der længe. Omvendt vil et for løst fastspændt barn hænge ud over cyklen, med de risici det medfører.

Hvilken farve skal sædet være?

Skal det matche din cykels farve? Eller skal det være sort (hvor du selvfølgelig husker at sort bliver ret varmt om sommeren).

Hvilke modeller er bedst i test?

Ifølge TÆNK er det blandt andet:

Polisport Bilby ( tidligere testvinder – nu godt køb)

Yepp Maxi (bedst i test)

Thule Yepp Nexxt Mini (bedst i test)

Fordele og Ulemper ved de to cykelstole testvindere

SædeFordeleUlemperLink
Polisport BilbyBillig
Testvinder
Nem at afmontere
Bliver let ridset
Sikkerhedsselen kan være svær at åbne
Støder let på bagagebæreren
Køb her!
Yepp MaxiGod absorbering af stød
Relativ let
Mulighed for at låse den
Testvinder
Vær opmærksom på montering så du ikke rammer dit barns fødder / stolen
Svært at åbne sikkerhedsselen
Køb her!

Hvornår kan en baby komme med på cykel?

Din baby kan komme med på cykelstolen så snart hun kan sidde selv. Som en tommelfingerregel er det når din baby er 9 måneder gammel.

Cykelhjelm

Det her er et helt emne for sig selv, men sørg for at få en godkendt cykelhjelm med. Prøv dem gerne i praksis, og ellers mål hovedet og bestil en cykelhjelm ud fra dette. Pasformen er vigtigere end sikkerhedstesten. Den må ikke kunne ryge af og skal sidde tæt.

Se test af cykelhjelme

Konkret guide til samling af Polisport Bilby på cykel

Her får du den lynhurtige 3 trins guide til samling og montering af Polisport Bilbys sæde på din cykel. Det tager maksimalt 30 minutter, og kan gøres på 10 minutter hvis du er handy.

  1. Pak sædet ud og klip strips af produktet. Der er 2 strips til monteringsbeslaget til stellet, der skal klippes.

  1. Sæt monteringsbøjlen på sædet. Sørg for det kommer ordentlig i hak, at det kommer gennem de  to huller i plastikken og at skrue den røde skrue godt fast.
  2. Sæt monteringsbeslaget fast på dit cykelstel med det medfølgende værktøj. Lad være med at stramme det fuldstændigt da du så har svært ved at justere højden efter montering af sædet med monteringsbøjlen. Monteringsbøjlen klikkes herefter fast i monteringsarmaturet. Når du har fundet den rette højde skruer du den helt fast. Giv evt. Skruerne en anelse olie eller fedt så de ikke ruster sig fast med tiden.

Bilby Polisport cykel

Så er du klar til den første cykeltur!

Opsummering
Hvilket cykelstolskal jeg vælge?
Emne:
Hvilket cykelstolskal jeg vælge?
Opsummering:
Hvilke faktorer, der er vigtige ved valg af cykelstol til din cykel. Skal det være foran eller bagi, og hvordan du sikrer dig at barnet sidder godt på barnestolen.
Skrevet af:
Original artikel af:
Hvilken.dk
Logo:

Relevante Artikler:

Cykelpumpe test

Cykelpumpe test

Her får du komplet guide til valg af cykelpumpe: Og: Dybdegående test af den mest solgte cykelpumpe - SKS...

eGO el-ladcykel

eGO el-ladcykel

Ladcykler kan blive for billige - og det var min oplevelse med Ego Classic Retro ladcyklen. En cykel som endte...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *