Hvilken cykelhjelm er bedst i test 2020?

topbesked

Mere end hver tredje dansker kører med cykelhjelm – gør du?

Hvad er en god cykelhjelm?

Det vigtigste ved en god cykelhjelm er pasformen.

Jovist er sikkerheden også væsentlig – men passer hjelmen ikke på dit hoved vil den lettere falde af og dermed ingen eller dårlig beskyttelse give.

Derudover skal en god cykelhjelm være CE godkendt og være behagelig at have på i længere tid – herunder bør du sikre dig at der er tilstrækkelig ventilation til de varme sommerdage.

testvinder cykelhjelm til voksne

Den bedste cykelhjelm til voksne

Mit udgangspunkt er det sendte program på DR -forbrugertesten, tænks samlede testresultater (seneste fra maj 2018), testfaktas test fra maj 2016, iforms test juli 2017 og vigtigst af alt pasformen.

Seneste svenske resultat fra det svenske forsikringsselskab Folksam – viser at airbag cykelhjelmen Hövding er den bedste. Den er netop lanceret i en version 3. Prisen er dog også derefter med et pristag på ca. 2.000 kr.

Scott Arx
599kr.
 • Stilren
 • Nem Montering
 • Ledning
Limar 555
385kr.
 • Stort Display
 • Nem montering
 • Alternativer er billigere
HØVDING 3 CYKELHJELM
1945kr.
 • Godt overblik
 • Motivationsbooster
 • Ingen wifi

Der er som udgangspunkt 5 kandidater:

DR’s forbrugertest – udviklet i samarbejde med tænk, samt testfakta kårer dog Giro Trinity  som testvinder (2014 tal). Trinity hjelmen får i øvrigt en delt 2. plads hos tænk i 2014.

Iform kårer i juli 2017 Abus Urban som testvinder grundet dets magnetiske hagespænde, lygte bagpå, ventiliation og gode pasform.

Tænks seneste test maj 2018 kårer Scott Arx som testvinder – der dog også er oppe i en pris på 599 kr – men mon ikke dit hoved er det værd? 🙂 Denne cykelhjelm er i øvrigt den eneste, der opnår karakteren “meget god” i forhold til at beskytte dit hoved mod hjernerystelse.

Bedste “billige hjelm” i Tænks test er Limar 555 – som kan fås ned til 385 kr. Dette er en meget rimelig pris for en god hjelm.

Designmæssigt er der lidt forskel på de 4 hjelme – men de er i min optik ikke væsentligt forskellige.

Testene har i flere tilfælde konkluderet at der ikke er sammenhæng mellem pris og kvalitet når det kommer til cykelhjelme. Derfor har den ellers populære Nutcase ikke fået en god score – primært fordi den er for tung og ikke giver nok luft.

Hjelmen Abus lane-u (visor) kåres som delt 4. plads hos tænk og som 3. plads i forbrugertesten. Jeg vil derfor anbefale at tage én af ovenstående ud fra pasform som det primære og design som det sekundære – sikkerheden er godkendt på alle modellerne.

Overblikket over cykelhjelme:

HjelmFordeleUlemperLæs mere
Scott Arx1.ste plads test tænk maj 2018
Sikkerhed
Let
Lidt dyrLæs mere
Limar 5552. plads tænk test maj 2018
God Sikkerhed
God fleksibilitet i størrelsen
Læs mere
Giro TrinityPris
1.ste/2.plads i test
Sikkerhed
Let
Læs mere
Asus Urbaniform testvinder
Pasform
Lygte bagpå
Magnetisk lukning

Sikkerhed ikke testetLæs mere
Bell Solar (nu erstattet af Bell Draft)Billigste sikre hjelmIndskrænkede justeringsmulighederLæs mere
Abus Lane-uGode testresultaterDyrLæs mere

Det endte jeg med

Jeg endte selv med Limar 555.

Af 3 årsager:

 • God pasform
 • Den er let
 • Prisen

Sådan ser den ud:

Limar 555 cykelhjelm

Pasformen er jo individuel. Men den er nem at justere både i sidspænder og bagpå, og så sidder den godt ned over panden, som er væsentligt hvis du ryger ud over styret med fronten først!

Det er ikke så tit den skal justeres – men hvis du f.eks. skal have hue på – er det rart at det er nemt at justere.

Den vejer kun 272 gram. Det betyder at jeg ikke føler den er tung at have på hovedet – også ved længere cykelture:

Limar 555 cykelhjelm vægt gram

Det hælper helt klart også at hjelmen kun koster 369 kr. Det gør det mere spiseligt, hvis den bliver væk eller du taber den.

Sådan skal hjelmen sidde

En korrekt monteret hjelm kan ikke ryge af dit hoved. Særligt kan du teste ved at tage fat i den bagerste del af hjelmen, mens den er monteret på hovedet og sikre dig du ikke kan trække den af. Nogle hjelme har en justeringsskrue bagpå (særlig børnehjelme), der kan sikre at hjelmen sidder helt tæt og kan justeres større til vinterbrug når du har en hue inden under.

Spændebåndene på hver side af hjelmen skal danne en trekant om dit øre og må ikke ramme det. Sørg for at låsen i bunden bliver klikket korrekt og er nem at betjene for dig. Der må maksimalt presses et par fingre under hagen og foran på hjelmen.

Se eventuelt videoen nedenfor (godt nok med en ballon som eksempel!)

Kan man stole på CE mærket – hvordan testes cykelhjelme?

Som udgangspunkt er der ikke nogen grund til ikke at skulle stole på CE mærket. Det sikrer dig at hjelmen er testet ud fra fælles forudsætninger. Tænk har testet under både varme og kolde temperaturer,der er foretaget en test mod flad og skarp kant (for at simulere en kantsten) samt regn og UV-lys for at øge ældningen af hjelmen hvilket giver en indikation af holdbarheden ved længere tids brug.

Stødabsorberingen er naturligvis noget af det væsentligste. Hjelmens vigtigste egenskab (udover at sidde fast på hovedet) er at kunne tage stødabsorberingen frem for at dit hoved eller nakke skal gøre det. Den skal lette sammentræffet med asfalten (eller en bil for den sags skyld).

Redder cykelhjelmen liv? – Statistik

Ca. 20% af alle skader sker på hals og hoved som cykelhjelmen kan være med til at aflaste. Hovedet er det absolut værste sted at blive skadet, efterfulgt af nakke og ryg. Det er svært at give præcis statistik for hvor mange liv der er reddet på grund af brugen af cykelhjelm – men det er fakta at det har reddet liv og gjort alvorlige skader mindre alvorlige. Havarikommission har analyseret 30 cykelulykker i 2008 og konkluderet at 2 ud af 3 dødsfald kunne være undgået ved brug af cykelhjelm.

cykelhjelm testvinder til børn

Den bedste cykelhjelm til børn

Særligt børn under 11 år er rigtig gode til at bruge cykelhjelm – her bruger næsten 80% hjelm. Og hvorfor ikke gøre det?

Der er ikke nogle rigtig omfattende test af cykelhjelme til børn.

Ud fra fundne kilder skulle Limar producere nogle rigtig gode hjelme.

Biltemas junior Rosa hjelm være bedste billige hjelm (ca. 90 kr). Bike Kidz hos Toys’R’us bliver kåret som testvinder.  En af de mest populære er fra den meget anerkendte cykelreservedelsproducent Abus – med deres Scraper Kid – der går helt ned til 48 cm (og dermed passer fra junior og helt ned til baby størrelse).

Du kan se de mest populære børnecykelhjelme her>>

Scott Arx
599kr.
 • Stilren
 • Nem Montering
 • Ledning
Limar 555
385kr.
 • Stort Display
 • Nem montering
 • Alternativer er billigere
HØVDING 3 CYKELHJELM
1945kr.
 • Godt overblik
 • Motivationsbooster
 • Ingen wifi

Opsummering
Hvilken cykelhjelm er bedst i test 2020?
Emne:
Hvilken cykelhjelm er bedst i test 2020?
Opsummering:
De faktorer, der vigtigst ved valg af cykelhjelm. Testresultater og ikke mindst pasform er blandt de vigtigste faktorer.
Skrevet af:
Original artikel af:
Hvilken.dk
Logo:

Author: admin

Del Denne Artikel På

Send Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Share This