Sådan kan du fjerne kalk i toilet inklusiv de gule render!

topbesked

At fjerne almindelig kalk i toilettet er rimelig ligetil. Køb enhver toiletrens og lad det sidde et kvarters tid – tør af med toiletbørsten – done deal.

Eddikesyre
29kr.
  Tryllestav
  62kr.

   Når det kommer til de mere genstridige ting troede jeg egentlig jeg havde fundet det gyldne middel til svær kalk – minuskalk stærk afkalker – men den var altså ikke noget der kunne tage de gule / brune streger eller kalkrande som mit toilet af en eller anden årsag trods regelmæssig rengøring er helt vild med at producere.

   kalkrende toilet

   Jeg troede i første omgang det var en form for rust i toilettet – men har lidt svært ved at se hvordan rust kan komme når der umiddelbart kun er vand og porcelæn at gøre godt med i toiletkummen…

   Okker i vandet er årsag til de svære misfarvninger

   Okker er en naturlig jernforbindelse og på ingen måde giftigt. Men det skaber nogle kraftige aflejringer som er svære at få af og det er svært at gøre noget ved. På sigt kan elementerne i cisternen blive så kraft tilkalket at de har svært ved at løbe frit. Det betyder at toilettet kan begynde at løbe fordi svømmeren ikke kommer i korrekt position eller en pakning ikke får lukket tæt.

   Sådan kan du komme misfarvningerne til livs

   Det skal du bruge:

   Se videoen nedenfor eller læs beskrivelsen:

   1. Du starter med at skylle ud. Herefter sætter du toiletpapir hen over området der er ramt. Det kan være nødvendigt at “pumpe” vandet ud af toilettet – omend det i mit tilfælde ikke var det. Tjek grundigt og forsøg at komme så langt “ind under kanten” som du kan. Ofte er der en del gemt her som man ikke kan se, men som er en god idé at få fjernet når nu du er i gang.
   2. Hæld nu eddikesyren ud over og lad papiret sidde natten over. Er du generet af lugten kan du indespærre det (og forøge eftfekten) ved at komme madfolie over kummen så luften bliver indespærret.
   3. Når du skal fjerne det kan du starte med at skylle ud og herefter kommer det (hvis du er heldig) af i flager og du kan benytte toiletbørsten eller en svamp til at pudse den sidste del af. Jeg måtte efter 7 timers vædning benytte en almindelig skuresvamp med lidt eddikesyre på tage det sidste med 10 minutters håndkraft – og det er stadig ikke helt perfekt.

   Det kan af og til være nødvendigt at gentage processen.

   Resultatet

   Således kommer det endelige resultat til at se ud – forbedringen er forhåbentlig til at se?

   toilet kalkrende væk

   En lettere løsning

   Emil fra Huma, har specialiseret sig i netop okker og fjernelse af dette. Det gøres med en “tryllestav” til toilettet. Den får du her>>

   Samme sted kan du se en video af den i brug!

   Andre metoder til at fjerne svær kalk / okker

   • Saltsyre – benyt det med ekstrem varsomhed! Godt nok tager det kalken og okkerne meget bedre en eddikesyren eller husholdningseddike – men du risikerer at det ætser sig ind i porcelænet. Derved bliver det helt rugt og du vil få meget sværere ved at vedligeholde toilettet fremadrettet.
   • Citronsyre – Det virker fremragende. Du blander pulveret og med vand og dupper herefter papir i det som du sætter på de angrebne steder i toilettet. Lad også gerne dette sidde natten over – eventuelt med folie hen over toiletkummen da det godt kan lugte en del.
   • Glasskraber til keramiske kogeplader – Klart den hurtigste metode efter min mening. Det er dog risikabelt da du risikerer at ridse porcelænet og dermed reelt ødelægge det. Jeg har brugt det hvis jeg har haft gæster – men foretrækker helt klart løsningen med eddikesyre.

   LÆS OGSÅ: Kalkfjerner test – denne er bedst i test!

   Hvordan forhindrer du det i at opstå igen?

   Som udgangspunkt er det bedste middel regelmæssig rengøring. Du kan også benytte wc-tabs til at klikke på kummen – men jeg er personligt ikke fan af disse løsninger – da jeg synes de både lugter/dufter klinisk og ser grimme ud.

   Anbefalede produkter i denne artikel

   Eddikesyre
   29kr.
    Tryllestav
    62kr.

     Bruger du selv en metode du vil dele?

     Så giv din kommentar nedenfor!

     Opsummering
     Sådan kan du fjerne kalk i toilet inklusiv de gule render!
     Emne:
     Sådan kan du fjerne kalk i toilet inklusiv de gule render!
     Opsummering:
     Hvordan du fjerner du gule render ved brug af Eddikesyre. Du kan også købe dedikerede midler til det såsom en "tryllestav"
     Skrevet af:
     Original artikel af:
     Hvilken.dk
     Logo:

     Author: admin

     Del Denne Artikel På

     10 Kommentarer

     1. Vi har kun 1 toilet i huset, så jeg tænker at det ikke er særligt optimalt at lade toilettet stå i blød om natten (når vi bruger toilettet her). Har du nogle erfaringer med sådan en toilet tryllestav her??

      Send Svar
     2. Hej Anne-Mette,
      Jeg har ingen personlige erfaringer med toilet tryllestaven. Når/hvis du bestiller den – må du meget gerne vende retur her på siden og give dine erfaringer – så kan andre (inklusiv mig selv) få gavn af tips og tricks!

      Send Svar
     3. Jeg ledte egentlig efter en metode til at komme kalken i cisternen til livs da jeg netop er ude i det problem du omtaler med at toilettet nu løber.
      Nogle gode bud?

      Send Svar
      • Hej Sascha,
       Det er som regel svømmeren eller bundventilen/udløbsventilen den er gal med.
       I mit tilfælde bliver svømmeren så kalket til at den ikke kan køre “ordentligt” ned. Jeg gør det at jeg banker det størst kalk af med en skruetrækker og ellers gnider kalken af med hånden.
       Jeg ved ikke om det hjælper dig på vej?

       Send Svar
     4. Hej.
      Jeg ser lige indlægget, og må deltage.
      Jeg købte en sådan svamp for to dage siden, og har gnedet genstridigt kalk væk og behandlet cisternen med et nano produkt.
      Jeg har prøvet kalk væk, eddike, andre toiletrens produkter osv osv.

      Det er meget længe siden mit toilet har været så Hvidt.
      Jeg anbefaler den- 24,95 i Bauhaus.
      Mvh Hanne

      Send Svar
     5. En opvaske tab i cistrnen hjælper med afkalkningen inden vandet kommer i kummen og letter rengøringen.

      Send Svar
      • Hej Agnete,
       Tak for tippet! Har du mulighed for at uddybe det lidt? Lader du den ligge i cisternen indtil den er opløst og herefter fylder kummen eller?

       Send Svar
     6. Hej. Jeg putter ikke opvasketabs men toilettabs i cisternen. Jeg bor godt nok i Spanien nu, men det må da være muligt at få dem derhjemme. De tabs jeg bruger holder nogle dage, de afkalker og desinficerer. Vandet bliver farvet blåt. De hjælper meget på at flyderen osv ikke bliver tilkalket, men kun tildels også på kummen. Nu har vi extremt hårdt vand her, de ville nok virke endnu bedre med lidt mindre hårdt vand.

      Send Svar
     7. Har prøvet tryllestav. Virker nogenlunde men det kræver hårdt arbejde.

      Send Svar
      • Hej Lis,
       Tak for at du tog dig tid til at kommentere. Ja – selv med tryllestav skal du nok sætte 20-25 minutter af til det – men til gengæld behøver du ikke den samme forberedelse som med eddikesyren.
       Mvh Anders

       Send Svar

     Send Kommentar

     Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

     Share This