Barbermaskine Test – Hvad skal jeg vælge?

top besked

Jeg har løbende haft både Philips og Braun shavere – primært i de billige serier.

Med tanke på at det er noget jeg trods alt skal foretage dagligt de næste mange år har jeg valgt at købe testvinderen fra tænk – Braun 5030s. Du finder den billigst med whiteaway prisgaranti her:

Braun 5030s
649 kr.
+ Tænk testvinder
+ Gode brugertilbagemeldinger
+ Billig

Her får du min anmeldelse af den. 

Braun 5030s

Produktet og indpakning:

Der er intet fancy i at købe testvinderen. Den bliver leveret i en kasse, hvor du får en lader, kort brugermanual, cover til skærehovedet og en lille pose du kan transportere den i ved rejser eller opbevaring – Thats it!

Braun 5030s indhold i pakken

Da jeg modtog produktet -var der absolut ingen strøm på. Om det var med vilje eller den “bare” har stået for længe i butikken ved jeg ikke – men alligevel en halvfesen oplevelse at den lige skulle til opladning – når jeg netop havde pakket den ud og var klar til første barbering.

5030s – maskinen og brug:

Braun 5030s er behagelig at holde på og for mig fungerer det fleksible hoved rigtig godt.

Den barberer tæt – uden at komme for langt ind og give overfladiske skær i huden. Der er enkelte steder hvor jeg er nødsaget til at “strække” huden – særligt ved overgang mellem hals og kæbe – men ikke noget som jeg ikke skulle gøre med de gamle maskiner også. Det er faktisk generelt for de Braun maskiner jeg har haft – at de er gode til ikke at give rødme og irritation – som var det største issue jeg har haft med Philips.

Se selv video med en test barbering her: – Jeg kan afsløre at at filme med én hånd og barbere sig samtidig er relativt svært 🙂

Batteriet holder i mit tilfælde over 3 uger og der er rigelig fart på motoren til at den på ingen måde hiver hårene ud.

Braun 5030s skægtrimmer

Skægtrimmeren der kan køre op fungerer perfekt. men den er en anelse for smal efter min mening. Det gør det lidt sværere at få eksempelvis helt lige bakkenbarter. Har du en hårtrimmer kan det naturligvis løses med denne i stedet – men det skulle være min eneste anke på shaveren.

Pris og test

Prisen er i mellemlejet – men den vinder over maskiner der er væsentligt dyrere. Når det er sagt – så er der andre maskiner hvor du får mere funktionalitet og rensestationer med.

Årsagen til at jeg endte med 5030s var at den var testvinder hos tænk, fik en god anmeldelse – og efter min mening, den bedste barbermaskine til prisen.

Den står til 649 kr. hos WhiteAway med prisgaranti

Braun series 5

De nyere officielle test, der findes er ikke danske. I Aftonbladet (svensk testmagasin) ender Braun Series 7 – 799cc som testvinder. Den er ca. dobbelt så dyr som 5030s – men vil du have det bedste samt muligheden for at tage den med i bad – er det klart at overveje. Modellen er dog udgået 🙁 

Hvorfor ikke tage den billigste model?

De billige maskiner er ofte enten med ledning, eller også er der sparet på batterikapacitet, kvaliteten af selve barberingen og funktionaliteten. Den kan eksempelvis være at der ikke er en trimmer med på bagsiden.

Hvis det er noget du planlægger at benytte hver dag ville jeg personligt ikke gå på kompromis med de få hundrede kroner om året som det koster at have en testvinder frem for et sekundært produkt.

Ofte stillede spørgsmål om barbermaskiner:

Hvor ofte skal skæret skiftes?

Som udgangspunkt ca. hver 1½ år – men det kommer an på hvor meget du bruger den. Føler du den begynder at nive – skal skærehovedet skiftes.

Skærehoved Braun 5030s

Som tommelfingerregel koster det ca 300 kr. for et nyt skærehoved – altså væsentligt billigere end hvis du skal købe en ny maskine.

Hvad er den bedste barbermaskine til sart hud / følsom hud?

Har du sart hud er min erfaring at du får den mest nænsomme barbering med en gammeldags manuel shaver og barberskum. Det er dog meget forskelligt fra person til person om det er en elektrisk shaver der virker bedst eller den manuelle!

Vil du have en elektrisk barbermaskine ville jeg gå efter en Braun model – gerne en model med såkaldt “Cooltech” teknologi – f.eks. CT2S, alternativt en med lotion. Dem har jeg erfaring med at være de bedste til sart hud – ulempen er at lotion delen er relativt dyr i længden.

Undgå at overstrække huden ved barbering og undgå at lægge tryk på skærehovedet.

Hvordan undgår jeg rødme og bumser?

Når skærehovedet får fat i huden, bliver den irriteret og bliver enten rød eller du får små snitsår i huden. Det kan give bumser – så lad være med at køre alt for mange gange over det samme sted, og undgå at lægge pres på skærehovedet. Har du tendens til rifter – kan du med fordel bruge barbersprit efter barberingen for at desinficere områderne.

Må jeg tage min barbermaskine med i håndbagage?

Ja – det må du. Det kan være en god idé at rengøre den fuldstændigt for hår inden – alternativt så sørg for at lægge den i en plastikpose, da der vil være hår som falder ud af maskinen og ellers blander sig med resten af din bagage.

Kan jeg bruge den samme barbermaskine til intim barbering?

Nej! Du må endelig ikke bruge maskinen til barbering flere steder. Du risikerer infektion.

Må jeg dele barbermaskinen med andre?

Nej! – Vi har hver især forskellige bakterier og det kan give rødme og kløe / skægpest hvis du deler maskinen med andre.

Braun 3 vs 5 series

Skal barbermaskinen desinficeres?

Som udgangspunkt er der ikke nogen grund til at desinficere din shaver. Du kan gøre det ved at skolde skærehovedet.

Skal barbermaskinen smøres med olie?

Som udgangspunkt er der ikke behov for at smøre skærehovedet med olie. Braun har dog et dedikeret produkt til det – hvis du føler, der er behov for det.

Hvor skal jeg købe barbermaskinen?

Som udgangspunkt ville jeg vælge det billigste sted.

Braun 5030s
649 kr.
+ Tænk testvinder
+ Gode brugertilbagemeldinger
+ Billig

Braun har som udgangspunkt 30 dages tilfredshedsgaranti – også selvom du har taget maskinen i brug. Så husk at benytte dig af det – hvis du ikke er tilfreds!

Opsummering
Dato
Primære produkt
Braun 5030s
Min vurdering
41star1star1star1stargray
Produkt
BRAUN Series 5 - 5030S
Pris
DKK 649
Tilgængelighed
Out of Stock

Relevante Artikler:

Punkterfri dæk til ladcykel

Punkterfri dæk til ladcykel

Hvis du nogensinde har prøvet at stå med et punkteret dæk på din ladcykel - så ved du hvor frustrerende det er...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *