Hvilken beskyttelsesbrille skal jeg vælge?

top besked

topbesked

Der findes flere forskellige typer beskyttelsesbriller – men hvilken skal du egentlig vælge og hvilken er bedst? Overvej hvilket formål  du skal bruge beskyttelsesbrillen til, det kan være med til at øge udvalget og samtidig sikre du får en brille, der kan benyttes til det formål du ønsker

Formålet med beskyttelsesbrillen?

Det ligger næsten i ordet at dine øjne skal beskyttes, men der findes et hav af undermuligheder når det kommer til hvilken beskyttelsesbrille du gerne vil have. Der findes sportsbeskyttelsesbriller, beskyttelsesbriller til skydning (ballistic eyewear), beskyttelsesbriller til fyrværkeri, hobbybrug, håndværk med videre.

Med eller uden farve

Uden det skal gøres til en større teknik er klare briller løsningen for langt de fleste – dog kan der værre en specifik grund til at vælge en anden farve en klar.

Blå: Fremhæver kontraster og kan overføre lyset bedre

Gule: Fremhæver skygger og fordybninger

Spejleffekt: Kaster sollyset tilbage og giver derved bedre beskyttelse mod solstråler

Mørke: Dæmper sollyset og gengiver farver og kontraster så naturligt som muligt

Solbriller i stedet for beskyttelsesbriller?

I forhold til fyrværkeri anbefales en klar brille – du skal udelukkende vælge en anden type eller eksempelvis anvende solbriller, hvis pasformen er meget dårlig. Især hvis det er mørkt er synet generelt forværret hvis du bruger en solbrille og glasset er  ikke nødvendigvis hærdet på samme måde som en beskyttelsesbrille. Ofte har solbriller ikke et stærkt nok glas – afhængig af den opgave du skal udføre.

Beskyttelsesbriller eller sikkerhedsbriller – hvad er forskellen?

Det virker som om udtrykkene bliver brugt i flæng. Der findes et hav af forskellige certificeringer for sikkerhed, robusthed og beskydning. Lad være med at fokusere på meget for dette – men sørg for at brillerne er CE mærket, således at brillerne er testet og godkendt af EU – ihvertfald hvis de skal bruges til noget mere seriøst.

Konklusion

Jeg har desværre ikke kunnet finde en ”bedst i test” hverken på sikkerhedsbriller eller beskyttelsesbriller. Det er egentlig mærkeligt når man tænker på hvor mange penge sikkerhedstyrelsen og andre bruger på at få os til at huske fyrværkeribriller / beskyttelsebriller – hvorfor bringer de så ikke en decideret test af de gængse tilgængelige modeller?

Hvor kan jeg købe beskyttelsesbriller?

Find de bedste priser på sportsbriller hos pricerunner

Find de bedste priser på sikkerhedsbriller hos pricerunner

Relevante Artikler:

Cykelpumpe test

Cykelpumpe test

Her får du komplet guide til valg af cykelpumpe: Og: Dybdegående test af den mest solgte cykelpumpe - SKS...

eGO el-ladcykel

eGO el-ladcykel

Ladcykler kan blive for billige - og det var min oplevelse med Ego Classic Retro ladcyklen. En cykel som endte...

2 Kommentarer

 1. Michael Henriksen

  Jeg søger et svar på om sikkerhedsbriller, neutrale, har en negativ påvirkning af øjnene på sigt. Jeg føler det som en stor belastning af bære dem, og dermed se verden igennem et par plastikglas. Når jeg tager brillerne føles det som en stor lettelse, man får virkelighedsfornemmelsen tilbage. Håber at i kan hjælpe med et svar. TAK.

  Svar
  • admin

   Hej Michael,

   Godt spørgsmål – jeg ved det faktisk ikke. Alternativt kan du måske finde et par klare sikkerhedsbriller i glas med en form for sikkerhedsglas.

   Mvh

   Anders

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *